SOAL JAWAB

sila hantarkan soalan anda ke: drjahidonline@gmail.com

Advertisements
Comments
 1. abadibest says:

  Assalamualaikum wbt kepada semua pengunjung yang dihormati,
  Sekiranya ada sebarang persoalan atau kemusykilan berkaitan bidang ilmu Tasawuf@Akhlak dan Perubatan Islam sila kemukan soalan tersebut di ruangan ini atau terus ke email drjahidonline@gmail.com.

  • nik rosni says:

   Assalamualaikum ustaz,anak saya menghadapai masalah gangguan was-was yang agak teruk bagaimanakah saya dapat membantunya agar penyakitnya hilang kerana anak saya tidak dapat membuat amalan yang telah ustaz-ustaz berikan kepadanya,maksud saya apakah amalan yang boleh saya buat bagi pihaknya atau membantunya.

 2. adli says:

  Asslamualaikum
  Saya bermasalah naluri songsang (gay). Bolehkah diubati?

  • abadibest says:

   Insyallah boleh, bila saudara sudah mulai ada kesedaran utk berubat, akal telah digunakan utk kembali ke pangkal jalan. Sila ke Pusat Rawatan Islam Manarah dan boleh buat temujanji dgn Tuan Guru Dr Jahid Sidek 0193845676

 3. shuk says:

  Assalam, boleh tak saya tahu kos rawatan yang dikenakan untuk rawatan gay?

  • abadibest says:

   Kos rawatan gay adalah sama dgn kos rawatan2 lain yg disediakan di MANARAH. fakir miskin dan yg tidak mampu kos rawatan adalah percuma, selain fakir miskin caj rawatan dikenakan RM50. Harap maklum

 4. shuk says:

  assalam tuan, mohon maaf bnyk bertanya. adakah pesakit2 ni berjaya sembuh sepenuhnya? (tanpa menghantui lagi dengan nafsu sonsang ni selepas rawatan?) maknanya adakah pulih sepenuhnya atau sekadar “terpaksa” berpura2 utk jalani kehidupan normal?

  • abadibest says:

   Wasalam tuan, kesembuhan mutlak adalah hanya milik Allah SWT, namun Insyallah sekiranya pesakit dirawat dengan tempoh masa yang sesuai dan berkala, dipantau serta dipimpin dengan taubat nasuha dan amalan zikrullah yang berkekalan, insyallah mereka akan berjaya pulih sepenuhnya dan mampu menjalani kehidupan normal. Namun sekiranya berlaku juga dengan apa juga sebab dan keadaan, kewajiban kita adalah membantu, dan mereka mestilah kembali bertaubat dan mohon bimbingan serta menjalani rawatan dengan kadar segera.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s